Pivní maraton se vydařil

V pátek 12.6. začíná brutální víkend závodem v Hájku – 3.ročník pivního maratonu.
Za krásného letního počasí to zpočátku vypadalo, že se sejde pouze hrstka nejvěrnějších, nicméně chvilku před startem prvního závodu je nás 70….startujeme Běh na 0 metrů….
Na startovní čáre se všichni seřadíme….vystartujeme a paráda…hned jsme všichni v cíli ve stejném čase 0:00 a všichni tedy držíme traťový rekord závodu. Každý závod má mít své vítěze a tak první místa a tím medaile a hodnotné ceny losujeme….1. místo Renča 🙂
Druhý závod dne je Limonádový běh pro děti do 10let. Děti čekala porce 550 m běhu, 1 kofola a dalších 50 metrů do cíle. Vítězí domácí Martin Bartoš. Některé děti krásně zvrací….omlouvám se rodičům a slibuji, příští rok jim dám do kelímků pouze 0,3 lt 🙂
Třetí závod dne a na startu spolu ženy ( 8 ) a děti 11-17 let ( 6 ), které čeká porce 550 m běh, 2 piva ( kofoly ) a závěrečných 550 m běhu. Vítězí Ondřej Kalenda a Šárka P., oba v krásných traťových rekordech.
Vyhlášení, předání medailí a cen a již se připravujeme na vrchol dne….máme malý skluz – pípa nestíhá natočit rychle celý sud…vše ale úspěšně dotaženo a již se na start čtvrtého závodu dne řadí 19 odvážných můžu na pivní maraton – 1,1 km běhu, 4 pivní desítky a závěrečných 1,1 km běhu.
Prvních 1,1 km celkem pohodička a všichni si to zatím užívají…pomaloučku odbočujeme do depa a už se to tam láme za ohromujícího řvu fanoušků….někteří opět pěkně rychle – těsně nad 2 min. 4 piva je krásný výkon, někteří si to naopak vyloženě vychutnávají i přes půl hodinky 🙂 Za zvuku blikanců, brkanců všichni postupně vybíháme na závěrečných 1,1 km „běhu“. V kopci za návsí se s tím všichni pěkně perem….ale nakonec úspěšně zvládáme. Při neúčasti Pupkanů Vítka a Olafa vyhrává domácí favorit Vlašák.
I tato kategorie je ihned vyhlášena, spolu s předáním medailí a cen.
Medaile letos obdržely všichni účastníci, další ceny pak všechny děti.
Hustey věnoval ohromné putovní poháry pro obě hlavní kategorie a dokonce zajistil bleskové vytištění štítků se jmény vítězů.
Děkuji všem, kteří finančně přispěly na závod, který proběhl v přátelské atmosféře a pokračoval v popíjení ještě pár hodin po závodě 🙂 Jídlo také zmizelo, pár „větráků“ na stole taktéž ( inu Dykot nezklame 🙂 )
Dále děkuji obci roku Hájek, která nám umožnila závod uspořádat, paní hospodské která nám krásně roztáčela kofoly a další pivíčka, dobrovolníkům kteří zajišťovali vytočení sudu, Radce a Janě za prezentaci a výpočetní centrum, Husteyumu za poháry a muziku, Kuldovi za pomoc s přípravou a všem kteří se závodu zúčastnili….bylo to krásné 🙂
Tak za rok zase v Hájku…..

Výsledky jsou připojeny, pokud máte nějaká foto, posílejte, rád něco zveřejním.

V sobotu odpočinková XTerra v Ostrově a v neděli se již těším na Kolovák…..pivní triatlon 🙂

Jeden komentář u Pivní maraton se vydařil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poslední komentáře
  • Michal H. u HOPR Liga běžců 2024

    Vím, neb jsem vás viděl. Takže jsem obodoval správně :-) Napadlo mě, zda jste si nepřehodily čísla...

    25. 02. 2024

  • Jana Šplinarová u HOPR Liga běžců 2024

    Michale, včera v Sokolově mě Iveta Vyšínová předběhla. Měli to ve výsledcích špatně, i časy byly divné, doběhla asi 100...

    25. 02. 2024

  • Michal H. u HOPR Liga běžců 2024

    Platí.... :-)

    7. 02. 2024

  • Tomáš u HOPR Liga běžců 2024

    Běh na Jahodník bych zařadil do Ligy pouze v případě, že tam bude opět průběh louží. A to povinně, ne...

    7. 02. 2024

  • Vladimír Dicá u Horský půlmaraton

    Propozice Bečovského horského půlmaratonu a mapu trasy najdete na http://www.slavojbecov.cz

    25. 01. 2024

  • Michal H. u HOPR Liga běžců 2024

    Ano, chybí, pro rok 2024 jsem jej do Ligy nezařadil.

    25. 01. 2024

Sponzoři

 

HOPR

 

GREGORY SPORT